Hammashoito

Lemmikkien puutteellinen hammashoito vanhentaa lemmikin ennenaikaisesti, lyhentää elinikää ja aiheuttaa kroonista kipua. Hammasvaivat voivat johtaa nimittäin munuais- ja sydänvikoihin eikä jatkuva jomotus suussa tunnu kivalta.

Kissat ja koirat eivät näytä hammassärkyään toisin kun ihmiset ja siksi olemme ison haasteen edessä.

Me suhtaudumme hammashoitoihin vakavasti. Meillä on käytössä hammaspora jolla monijuuristen hampaiden kirurginen poisto on mahdollista sekä hammasröntgen. Ilman näitä laitteita ei voida puhua hammashoidosta. Pelkkä plakin ja hammaskiven poisto on tärkeää mutta tärkeintä on tunnistaa vaivaavat hampaat ja tehdä niille ajoissa jotain.

Hammashoidot vaativat narkoosin ja potilaat ovat usein iäkkäitä. Toteutamme narkoosivalvonnassa ja -lääkityksessä alan uusimpia suosituksia. Käytössä on valvontamonitorit sekä inhalaationarkoosi.

Hammashoitojen hinnat voi tarkistaa hinnastosta. Kirurgisin poistojen hinnat ovat yleensä n. 350-600e riippuen ajasta, joka toimenpiteeseen kuluu.

Meille tulee hammaspotilaita myös Tampereelta ja mikäs siinä on tullessa kun ajoaika Tampereelta vain 15min ja vastaanoton vieressä ilmaiset parkkipaikat.

Kissalla todetaan yleisesti hammassyöpymää. Syöpymän voi diagnosoida myös kliinisesti silloin kun kiille on jo rikki. Varhaisemmat muutokset ovat nähtävissä ainoastaan hammasröntgenillä. Röntgenkuvasta nähdään myös miten vaurioitunut hammas tulee hoitaa, eli riittääkö pelkkä kruunun poisto vai poistetaanko myös hampaan juuret. Tulehdusmuutokset näkyvät myös röntgenissä.

Kissan hammaskiven poisto+ suun perusteellinen tutkiminen ja röntgentutkimus maksaa Pirkan Eläinlääkärissä yhteensä 240€

Muista! Ihmisten hammastahnaa ei saa käyttää koirille sen sisältämän fluorin takia. Koiran hampaita pitäsi tulosten saamiseksi harjata 5 kertaa viikossa. Koira on hyvä totuttaa siihen pennusta alkaen.